Publicerad den

Bästa maten för löpare

Planerar du att springa ett halvmaraton, maraton eller något annat lopp? Då är det viktigt att du tränar regelbundet och gärna långdistanspass för att förbereda kroppen inför loppet. Det är minst lika viktigt att du förser kroppen med den energi som den behöver för att kunna springa långt. Här hittar du de bästa mattipsen till löpare.

Beställ en färdig matkasse

Att träna inför ett långlopp tar mycket tid. Därför bör du göra det enkelt för dig när det kommer till matplaneringen och matlagningen. Du kan till exempel beställa en färdig matkasse hos Linas Matkasse och få maten levererad direkt hem till dörren. Välj mellan 80 näringsrika och goda recept i veckan. Samtliga recept innehåller färska och lokala råvaror i säsong, vilket ger dig den energi som du behöver. Du slipper lägga tid på att åka till mataffären. Istället kan du enkelt beställa din matkasse online och på så sätt få mer tid över till din löpträning.

Få i dig tillräckligt med kalorier

När du ökar träningsmängden måste du se till att du får i dig tillräckligt med energi både under träning och tävling. Ett maratonlopp är strax över 42 kilometer och då kommer du behöva bra energi både innan, under och efter loppet. Under loppet kan det vara bra med snabba energikällor med mycket kolhydrater, till exempel gels, energidryck eller banan. De riktiga måltiderna bör bestå av bra källor av kolhydrater, protein och grönsaker. Många väljer att öka mängden kolhydrater när de tränar och laddar inför ett långlopp.